Hamilelikte Bakım Hurafelerine Bilimsel Cevaplar




Herkese Merhaba...

Hamilelikte saç boyanır mı,hamilelikte oje sürülür mü,hamilelikte lazer yapılır mı vs gibi söylemler hamilelik süresince kafamızı hep karıştırmıştır.Kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgileri bilimsel olarak kanıtlanmış bilgiler ile değiştiriyoruz.Keyifli okumalar...

-Hamilelikte saç boyamanın anne ya da bebeğe bilinen kanıtlanmış bir zararı yoktur.Ama yine de buna dair kaygılarınız varsa ilk 3 ay sonrasına erteleyebilirsiniz. 

-Saç boyasındaki maddeler saç telinden değil sadece saç derisinden emilebilir. Bu nedenle, saç boyanması sırasında, saç derisiyle en az temas edecek şekilde uygulama yapılmalıdır. Kaldı ki saç boyalarındaki saç derisi tarafından emilebilen kimyasal maddeler çok azdır.

-Oje kullanımının hamileliğinize ve bebeğe kanıtlanmış hiçbir zararı yoktur.Yine de buna dair kaygılarınız varsa ojenizi tırnak diplerinizden birkaç cm aşağıdan başlayarak sürebilirsiniz.

-Benzer şekilde hamilelikte süresince manikür ve pedikür yaptırılmasının da kanıtlanmış herhangi bir sakınca yoktur. Hatta el ve ayak bakımı anne adayının kendisini daha iyi hissetmesini sağlayabilir.Manikür pedikür işlemi esnasında kullanılan araç gereçlerinizi mutlaka kendiniz temin edip işlemi kendi setiniz ile yaptırmalısınız ki olası bir dikkatsizlik sonucu ağır bir sıkıntı yaşamayasınız.

-Epilasyon amacı ile kullanılan lazer teknolojisinin doku içinde ilerleme özelliği mevcut değildir, ayrıca lazer ışını sadece işlemin yapıldığı alanda etkilidir. Bu nedenle karın bölgesine uzak bölgelerde lazer epilasyonu güvenle uygulatabilirsiniz.Fakat hamilelik esnasında hormonlarınız düzenli olmayacağından dolayı dökülmeler yaşamayabilirsiniz mümkünse hamilelik esnasında epilasyon yaptırmayınız.

-Hamilelik esnasında ağda/sir ağda/jilet/cımbız/ip gibi işlemlerin size hiçbir sakıncası yoktur güvenle yapabilir ya da yaptırabilirsiniz.

Berna Gargar
Estetisyen

Hiç yorum yok