KOLİK SANCISI NEDİR?


Ege doğmadan önce ilk korkum kolik bir bebeğimin olma ihtimaliydi. Bu nedenle hazırlıklarımı gebelik döneminde yapmam gerektiğini düşünerek araştırmalarıma başlamıştım. Ege kolik bir bebek olmadı bu benım için en büyük hediye oldu diyebilirim. Ancak çevremde birçok taze annenin kolik ile başetmeye çalışırken yaşadıkları bu yazıyı paylaşma isteğini getirdi. Umarım faydası olur... 

Gaz  hafif veya şiddetli olarak birçok bebeğin karşılaştığı bir sorundur. Bebeğe zarar vermeyen, belli bir süre ile sınırlı fizyolojik bir olaydır. Bebeğiniz dünyaya tam olarak gelişmemiş bir mide-bağırsak sistemi ile gelir. Yetişkinlerde bulunan sindirime yarayan birçok enzim, bu dönemde bebeklerde henüz tam anlamıyla işlev görmemektedir.


Bebek emdikten sonra kramp şeklinde belirti veren ağrılarla karşılaşabilir. Ama bebeğin gaz sancısı dışındaki herhangi bir sebepten dolayı ağlamadığına emin olmanız gerekir. Genelde sancılar en çok açlıkla karıştırılır.
Eğer bebek anne sütünü verdiğinizde susuyorsa ağlamanın nedeni açlık olabilir. Bebek emmesine ve doymasına rağmen susmuyorsa ve her nöbet esnasında bebeği besliyorsanız, nöbetler bu nedenle de artabilir. Bebeğinizi 2-3 saat aralıklarla emzirebilirsiniz.

Bebek masajının birçok mucizesi olduğuna inanan bir anne oldum herzaman. Kolik bebeklerde de düzenli yapılacak masajların çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. 

Mutlu bebek, mutlu anne...


Hiç yorum yok