Çatlaklar Sorun Olmasın!!!




Herkese merhabalar;

Hamilelik esnasında cilt yüzeyinde çatlak oluşumu birçok annenin canını sıkan bir durumdur. Fakat;
Normal zamanlarda bile, özellikle hızlı kilo alımı ve verimi sırasında dahi vücudumuzun bazı bölgelerinde rastladığımız çatlaklar, hamilelik sırasında vücudunuzun cildinize çok daha fazla bir ağırlık ve baskı uygulaması sonucu, karın yüzeyi ve derisi çok daha hızlı bir oranda büyümeye başladığı için, bu sürecin doğal bir parçasıdır.

Cildin yüzeyinin altında elastik lifler bulunur. Çoğu kadında ise bu lifler yetersi kalabilir. Buna bebeğin ağırlığı, annenin kilo alımı gibi etkenler de neden olabilir.
Kadınların yaklaşık %90′ ında bu oluşum, 6. veya 7. ayda meydana gelir.

-Peki bu çatlakların oluşumunu nasıl önleyebiliriz?

-Öncelikle her zaman dediğimiz gibi günde en az 8 bardak su içmelisiniz Mümkünse daha sulu meyveler gıdalar ile beslenmelisiniz. Bu hem gerekenden fazla kilo almanızı önler hem de cildinizin içeriden nemli kalmasını sağlar. Ayrıca sık tuvalete çıkaracağı için ödem oluşumunuz da en az seviyede olur.
-Bol bol nemlendirici uygulayın. Mümkünse günde en az 2 kez özellikle karın ve göğüs bölgenize nemlendirici uygulayın.Şimdilerde hamileler için çatlak önleyici bir çok firmanın çıkardığı ürünler var bunlardan edinip etkiyi arttırabilirsiniz.
-Özellikle karın bölgenizde, kuru bir fırça kullanarak cildinizi fırçalarsanız, bu cildinizi sağlıklı tutmaya ve pul pul olmamasına yardımcı olur. Kuru fırçalar, doğal liflerden yapılmış ve sert olmayan kıllara sahip olmalıdır. Göğüs bölgenizde fırça kullanmayın, göğüs bölgesindeki cilt çok hassastır ve fırçalandığı zaman zarar görebilir.

Berna Gargar
Estetisyen

Hiç yorum yok