Doğum Fotografları için Makyaj Önerileri!!!




Herkese Merhabalar;

Doğum yapacağımız gün gelip çattığında özellikle doğum fotoğrafı çektirtecekseniz sizin iyi görünmeniz için hafif ve doğal bir makyaj uygulaması yapılmalıdır. Doğum fotoğraflarında doğal ama sizin daha canlı ve iyi görünmenizi sağlayacak makyaj sırlarının detaylarını aşağıda bulabilirsiniz...

-Öncelikle doğum esnasında gerek heyecandan gerek acıdan terleyeceksiniz ve göz yaşı dökeceksiniz buna hem ten hem de göz makyajınızın dayanıklı olması gerekir. Göz makyajı için waterproof ürünler ten makyajı içinde mutlaka bir baz uygulanması gerekir.

-Fotoğraflarsa cildinizin daha iyi görünmesi için içerisinde spf(güneş koruma faktörü) bulunmayan ürünler kullanmalısınız.Çünkü flaş patladığı zaman bu spf içerikli ürünler parlama yapacak ve beyaz görüneceksinizdir.

-Ten makyajında fondoteninizin cilt tonunuz ile birebir uyması gerekir ki olası bir durumda fondoten belirli yerlerden çıkarsa belli olmasın.

-Fondoten ve kapatıcının üzerine mutlaka bir transparan pudra uygulanması gerekir bu hem makyajın uzun ömürlü olmasını sağlar hem de uyguladığınız ürünlerin daha pürüzsüz ve kadifemsi durmasını sağlar.

-Özellikle göz makyajında çok yoğun abartılı koyu tonlarda makyaj yapılmaması gerekir. Hafif ışıltılı toprak ve ten tonlarında bir far ve bol maskara uygulaması yeterli olacaktır.

-Dudaklarınıza doğal tonlarda (şeftali, gül kurusu, nude, hafif pembe gibi) rujlar uygulayıp makyajınızı sonlandırabilirsiniz.

Berna Gargar
Estetisyen


Hiç yorum yok