Hamilelikte Karnımız Şişerken Ayaklarımızda Ona Eşlik Ediyor... Ayak Şişmeleri İçin Önerilerimiz Yazımızda...





Hamilelikte ayak şişmesi anne adaylarını oldukça rahatsız eden bir problem haline gelir. Ayak şişmesini önlemek ya da var olan şişliği azaltabilmek için aşağıda sizlere tavsiyelerde bulunuyor olacağım. Keyifli okumalar.


-Uzanırken bacaklarınızı yüksekte tutun Bunun için ayaklarınızı altına birkaç yastık koyabilirsiniz. Bu özellikle gece vakti sizin için oldukça etkili olabilir. Bunu yaparken de her zaman kafa seviyeniz kalp seviyenizden biraz yüksekte tutun.

-Masaj yapın. Masaj gerginliği alır. Aynı zamanda vücudunuzda su tutulmasına neden olarak ayaklarınızda şişmeye yol açan toksinleri de atmaya yardımcı olur. İyi bir ayak masajı sizi rahatlatacaktır. Fakat ayak masajını çok sert yapmayın. Hafif hareketlerle yapın. Çünkü ayaklardaki bazı noktalar siz de sancıları tetikleyici bir etki yapabilir. Bu nedenle ayak masajınızı hafif yapın ve ayaklarınıza fazla baskı yapmayın.

- Bol su içmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılayın. Gebelikte ayaklardaki şişmelerin çoğu vücuttaki su ve sodyum dengesizliğinden kaynaklanır. Bu dengesizlik vücudun uygun bir sıcaklığı korumasını olumsuz etkileyebilir.

- Ayaklarınızı bir tenis topunun üzerinde yuvarlayın. Bu ayaklarınızda masaj görevi görür.

-Tuzlu tüketmekten kaçının. Çok fazla sodyum vücudunuzda sıvı tutulmasına neden olur. Bu da ayaklarınızda şişmeye neden olabilir.

-Ayaklarınızı tuzlu ılık su dolu kaba sokun içerisine ayaklarınızı rahatlatmak ve ferahlatmak için nane yağı dökebilirsiniz.

Berna Gargar
Estetisyen




Hiç yorum yok