Okumadan Tatile Çıkmayın!!! (Dr.Müjgan Oral Yazıları ile Arastırannede...)


Merhabalar; 

Yaz dönemi geldi tatil hazırlıklarımız başladı. Keyifli bir tatil için çocuklarımızı korumamız gerekmektedir. 

6 aydan önce günes kremi kullanmıyoruz. 6 aydan sonra mutlaka mineralli güneş kremi kullanılmalıdır. En yüksek 30 yada 50 faktör krem olmalıdır. Guneş kremi 4 saat etkili olup mutlaka banyo yapılarak iyice temizlenmesi gerekiyor. 

Guneşin dik geldiği zamanlarda bebeği dışarıya çıkartmıyoruz. Güneşin eğik geldiği saat bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak(örneğin ege ve akdeniz birbirnden farklıdır) sabah 11:00 den önce öğleden sonra 16:00 dan sonra dışarıya çıkartıyoruz. Sapkasını mutlaka yanında goturuyoruz, müslin bez yada beyaz yumsak kumastan pareo diktirebilirsiniz yada uv ışınlarından koruyan uzun kollu mayolardan giydirebilirsiniz. Çocuklarımızı güneşten korumanız gerekiyor. 

2 yasına kadar çocuklar günes görsün yada görmesin D Vitamini alacaklar. Güneş gördüğü için D Vitaminini bırakmıyoruz. 

Tatilde sivri sinek ısırmaları, böcek sokmaları çok sık yasanmaktadır. Bunun için  de tatil çantamıza Fenistil Jel almalısınız, jibindirik ile de korumaya çalışabilirsiniz. 

Bir başka sıklıkla yasanan vaka ise ishal vakaları oluyor. Gittiğiniz yer ile bulunduğunuz yer farklı olduğu için biz buna turist ishali diyoruz. O tip durumlarda ise; ishal diyeti yapabilirsiniz probiyotik kullanabilirsiniz. Bol sıvı alımı yaptırarak çocuğu susuz bırakmamak gerekiyor. 

Dr.Müjgan Oral

Hiç yorum yok